Zandkrab 18,

5658AD, Eindhoven.

+31 40 291 22 33

Kantoor

Kantoor bereikbaar van

Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

OPZOEK NAAR EEN GASTOUDER?

BEL ONS

Opzoek naar een gastouder

Wij zijn een groep van professionele gastouders

Kleinschalig en huiselijk
Opvang bij een gastouder heeft veel voordelen. Het lijkt heel veel op de eigen thuissituatie. Kleinschalig en tevens erg flexibel. Voor kinderen voelt het daardoor veilig en vertrouwd, net zoals thuis. Een gastouder kan veel aandacht schenken aan de gastkinderen en kent de kinderen door en door. Je kunt een kind met een gerust hart onder de hoede van een gastouder toevertrouwen.

Opvang via een gastouderbureau
Gastouders moeten aangesloten zijn bij een gastouderbureau omdat de overheid de kwaliteit van de gastouderopvang blijvend wil controleren. Het gastouderbureau èn de gastouder moeten beide geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP).  Zodra u kiest voor een gastouder van Roodkapje kunt u van de overheid een bijdrage in de kosten krijgen, de kinderopvangtoeslag.
Meer weten over kinderopvangtoeslag.

Taak gastouderbureau & consulente

Gastouderbureau Roodkapje screent de gastouders, controleert de woning waarin de opvang plaats gaat vinden op veiligheid en hygiëne. Ik begeleidt als uw persoonlijke consulente de kennismakings- en koppelingsgesprekken, organiseer en leid evaluatiegesprekken tussen gast- en vraagouder(s) en handhaaf de kwaliteit van de opvang door middel van observaties en voortgangsgesprekken met de gastouders.

Het gastouderbureau begeleidt de gastouder bij haar taak en zorgt ervoor dat ze blijft voldoen aan de overheidseisen voor gastouderopvang. Ik bezoekt minimaal 2x per jaar de opvanglocatie en controleer deze op veiligheid en gezondheid. Ik verzorg en controleer de registratie in het LRKP en zie erop toe dat de benodigde papieren, zoals EHBO-diploma en verklaring omtrent gedrag, up to date zijn. 

Maar ik ben er natuurlijk ook voor u als vraagouder. Heldere communicatie, duidelijke afspraken en deskundige hulp staan bovenaan als het gaat om bemiddeling tussen gastouders en vraagouders. Als deskundige op het gebied van gastouderopvang, pedagogiek en kinderopvangtoeslag kan ik u waar nodig begeleiden en adviseren. Heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het aanvragen/wijzigen van de kinderopvangtoeslag? Ik doe dit graag samen met, of voor u. 

Maar laat u vooral niet afschrikken door de nodige administratie: in het online administratiesysteem van Gastouderbureau Roodkapje kunt u heel eenvoudig, via website of app, direct wijzigingen in de opvanggegevens doorgeven, de ingevulde urenregistratie accorderen, de jaaropgave ophalen en uw persoonlijke gegevens wijzigen. In één oogopslag uw administratie opvragen en bijwerken, hoe makkelijk kan het zijn. 

Naast een pedagogische helpdesk voor gastouders en vraagouders staat er ook een team van juridische en financiële experts voor u klaar om u te adviseren en waar nodig te ondersteunen door bijvoorbeeld het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures. De belastingdienst heeft Gastouderbureau Roodkapje namelijk erkend als officieel Dienstverlener voor de kinderopvangtoeslag. Hierdoor hebben wij een korte lijn met de belastingdienst en de afdeling kinderopvangtoeslag. Mochten wij er onverhoopt toch niet uitkomen met de belastingdienst dan kunnen wij terugvallen op een nauwe samenwerking met professionele toeslagjuristen.

Als gastouderbureau & consulente worden wij jaarlijks gecontroleerd door de GGD. Jaar op jaar wordt telkens weer ieder vestiging voorzien van het kwaliteitskeurmerk en voldoen ze aan de strenge eisen voor de gastouderopvang. Een fijn gevoel: het gaat immers om uw dierbaarste bezit!  De GGD-rapporten van Roodkapje Meerhoven vindt u o.a. terug in het LRKP.

Ook de gastouders worden regelmatig bezocht en de locaties worden door de GGD geïnspecteerd. Deze GGD-rapporten van de gastouders zijn ook in te zien via het LRK. 

company mission

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Mauris in erat justo.

why choose us

The dedication to fulfill our customer’s needs lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

error: Content is protected !!