GASTOUDER EN

ZELFSTANDIG ONDERNEMER

Een gastouder kan fiscaal aangemerkt worden als ondernemer. Daarvoor is geen inschrijving vereist in de kamer van koophandel, zoals wel eens gedacht wordt. De belastingdienst hanteert zijn eigen regels. Maar om aan te tonen dat je als gastouder zelfstandig bent is het wel aan te raden het wel te doen.

Waarom zou je ondernemer willen zijn voor de belastingdienst? Nou, een ondernemer heeft recht op ondernemersaftrek en zelfstandigenaftrek. Dat zijn flinke aftrekposten, die duizenden euro’s per jaar kunnen opleveren.

Wat zijn de voorwaarden voor ondernemerschap?

  • 1225 uur werken.
  • Dat zijn niet alleen de opvanguren, maar ook andere werkzaamheden, zoals gesprekken met ouders, boodschappen doen (speelgoed of beddengoed kopen), reclame maken d.m.v. een folder, visite kaartjes, advertenties zetten, urenadministratie etcetera.
  • Alle werkzaamheden die zijn gerelateerd aan de opvang kun je meerekenen.
  • Hou een agenda bij, want je moet die uren wel kunnen aantonen.
  • Voordeel beogen en verwachten, oftewel: er moet wel geld verdiend worden.
  • Ondernemersrisico lopen, dat kan zijn de kans dat een vraagouder niet betaalt, of de kans dat de vraagouder de kinderen niet meer komt brengen, om wat voor reden dan ook;
  • Minimaal drie opdrachtgevers (ouders) per jaar hebt (bij voorkeur evenredig in tijd).
  • Zorg dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt.

Wil je meer weten over de gastouder die zelfstandig ondernemer wil worden kan ook bij ons terecht voor al deze informatie. Je kunt op de website van www.easyaccounts.nl  alle informatie terug vinden over gastouder en het ondernemerschap. Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij spreken de mogelijkheden graag met je door.

Link http://www.easyaccounts.nl/zelfstandige-gastouder.html

Gastouderbureau Roodkapje is opgericht in 2007 en in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste gastouderbureaus in Nederland.

We hebben een netwerk van consulenten door het hele land. Hierdoor bent u verzekerd van een vast contactpersoon en krijgt u altijd snel en persoonlijk advies van een consulente uit uw regio.

De vestiging in de regio Eindhoven wordt gerund door RoodkapjeMeerhoven. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om u te informeren over alle zaken op het gebied van gastouderopvang.

Vanzelfsprekend kies je met Roodkapje voor betrouwbaarheid & professionaliteit.

 

Wij zijn ook aangesloten bij:

  Zandkrab 18
  5658AD, Eindhoven.

contact

  040-2912233
  info@roodkapjemeerhoven.nl

  registratie LRK nr. 238072794
  K.v.K. 17123656

error: Content is protected !!