Zandkrab 18,

5658AD, Eindhoven.

+31 40 291 22 33

Kantoor

Kantoor bereikbaar van

Ma - Vrij: 09:00 - 17:00 uur

Roodkapje Bordenspel

Een spel waarbij uiteindelijk niemand wint. Klinkt als saai, maar de makers van het bordspel Roodkapje hebben ervoor gezorgd dat dit absoluut niet het geval is. De achterliggende gedachte: het spel is speciaal ontwikkeld met gastouders van Gastouderbureau Roodkapje in het achterhoofd. Zij werken vanuit een pedagogisch beleidsplan, waarin normen er waarden, respect voor elkaar en leren van elkaar een belangrijke rol spelen. En dat zie je terug in het spel, dat ook voor niet gastouders erg leuk is om te spelen. 
               
Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, waarbij er wel altijd minimaal 1 persoon aanwezig moet zijn die goed kan lezen. Het doel is om samen te spelen en ook gezamenlijk aan te komen bij het huisje van Roodkapjes oma. Onderweg dienen er gezamenlijk verschillende opdrachten uitgevoerd te worden (het aantal bepaal je zelf, aangezien dit ook de speelduur van het spel bepaalt), maak je alleen of met anderen avonturen mee en mag je een andere deelnemer plagen. Dit gaat allemaal door middel van speciale kaartjes die je samen met de Wensputkaartjes en Stapsteenkaartjes op een stapel legt. Iedere speler die met de dobbelsteen een even getal gooit mag een kaartje pakken. Op de achterkant van deze kaartjes staan puzzelstukjes, aan het einde van het spel kun je samen de puzzel(s) maken.  
 
Bijzonder is dat het niet de bedoeling is te ver weg te lopen van je medespelers. Je maakt samen een wandeling, en moet dus altijd bij elkaar in de buurt blijven. Dat kan betekenen dat je soms even moet wachten tot de rest weer bij is, net als bij een echte wandeling. Vind je dit toch een beetje saai, en wil je een wedstrijdelement invoeren? Dan kun je ervoor kiezen om in teams te wandelen, of voor een individuele wandeling te gaan.
 
Het spel is erg mooi uitgevoerd, waarbij het erg leuk is dat het spelbord er ook in kleurplaatvorm bij zit. De ‘we doen het samen’ aanpak is opvallend en erg fijn om te gebruiken bij kinderen die moeite hebben met verliezen, zij leren op deze manier dat het spelen van een spel vooral erg leuk kan zijn. Er is goed over nagedacht, waardoor je het spel op verschillende manieren kunt spelen (suggesties zijn bijgeleverd) en het steeds leuk blijft. Een echt familiespel, voor klein en groot.  
 
Gast- en vraagouders kunnen dit spel “Roodkapje” bestellen tegen de gereduceerde prijs van € 10,00 …..vraag er naar bij uw consulent.
error: Content is protected !!